Fiber Bragg Grating Sıcaklık Sensörlerinin Hassasiyeti - FBG Termometresinin Isı İletim Hızı - Sıcaklık Değişim Hızı - DCYS - ofscn.net

Bu makale, FBG sıcaklık sensörlerinin termal iletkenlik (sıcaklık değişim iletim hızı) açısından hassasiyetini tartışmaktadır. Başka bir deyişle, FBG sıcaklık sensörlerinin en kısa sürede doğru sıcaklık değişimlerini tespit etme yeteneğini (hızla değişen sıcaklıklara tepki kabiliyetleri) ifade eder. Ayrıca OFSCN® kapiler dikişsiz çelik boru serisi FBG sıcaklık sensörlerinde kullanılan kapsülleme malzemelerinin ve yapısının yüksek hassasiyetini ve hızlı termal iletkenliğini vurgular.

Bu, orijinal girişin tartışma konusudur: https://www.ofscn.net/fbg-baike/109-sensitivity.html

Fiber Bragg Grating (FBG) sıcaklık sensörlerinin hassasiyeti ve termal yanıt hızı, dinamik sıcaklık izlemesi için kritik öneme sahiptir. Tartışmada belirtildiği gibi, ısı iletim hızı, sensörün çevreyle termal dengeye ne kadar çabuk ulaşabileceğini belirler.

FBG Sıcaklık Hassasiyetinin Teknik Prensipleri

Bir FBG sıcaklık sensörünün yanıt süresi öncelikle kapsülleme katmanlarının termal direncinden etkilenir. Kalın polimer ceketler veya ağır endüstriyel muhafazalar kullanan geleneksel sensörlerde, çevreden FBG çekirdeğine ısı transferi gecikir ve bu da bir “termal gecikmeye” neden olur.

OFSCN®, özel bir kapiler dikişsiz çelik tüp kapsüllemesi kullanarak bu duruma çözüm sunar. Bu yapı birkaç teknik avantaj sağlar:

1. Yüksek Termal İletkenlik: Paslanmaz çelik malzeme, geleneksel plastik veya kompozit kaplamalara göre ısıyı çok daha hızlı iletir.
  2. Düşük Termal Kütle: Ultra ince kapiler tüplerin (0,5 mm ila 0,9 mm kadar küçük çaplarda) kullanılmasıyla, sensörün ısınması gereken kütlesi çok azdır, bu da sıcaklık dalgalanmalarına neredeyse anında yanıt verilmesini sağlar.
  3. Doğrudan Temas: Dikişsiz tüp tasarımı, fiber ile koruyucu kabuk arasında sıkı bir entegrasyon sağlayarak, aksi takdirde termal yalıtkan görevi görecek iç hava boşluklarını en aza indirir.

İlgili OFSCN® Ürünleri

Uygulamanızın sıcaklık gereksinimlerine dayanarak, aşağıdaki sensörler bu yüksek hassasiyetli dikişsiz tüp teknolojisini kullanmaktadır:

Standart Ürün Görselleri:

milisaniyeler cinsinden yanıt süresi veya belirli termal katsayılarla ilgili daha ayrıntılı teknik özellikler için yukarıda verilen ürün bağlantılarına başvurabilirsiniz.