Yüksek voltajlı motorlarda metal boruların yalıtımı nasıl sağlanır? Plastik kılıf kullanılmalı mı?
OFSCN® (Beijing Dacheng Yongsheng Technology Co., Ltd.)
Yüksek voltajlı motorlarda metal boruların yalıtımı nasıl sağlanır? Plastik kılıf kullanılmalı mı?
OFSCN® (Beijing Dacheng Yongsheng Technology Co., Ltd.)
Yüksek voltajlı ve güçlü elektromanyetik/elektrik alan ortamlarında, örneğin yüksek voltajlı motorlarda, iletkenlik ve yalıtım sorunlarını çözmek için metal koruyucu tüplerin (örneğin paslanmaz çelik dikişsiz çelik borular) dışına plastik bir kaplama eklenmesi önerilmez. Bu uygulama, hem mühendislik uygulamaları hem de optik fizik açısından ciddi güvenlik açıkları barındırır.
İletken olmayan ve kısmi boşalmaya neden olmayan bir ortamda yüksek hassasiyetli ve hızlı tepki veren sıcaklık izlemesini hala gerçekleştirmek için temel çözüm, metal koruyucu tüpü tamamen terk etmek ve inorganik metalik olmayan malzemeler (seramik gibi) veya yüksek yalıtım performansına sahip esnek kompozit polimer malzemeler kullanarak “yalıtımlı paketleme” yapmaktır.
Alüminyum oksit veya silisyum nitrür gibi endüstriyel seramikler, elektriksel olarak yalıtkan, inorganik, metalik olmayan malzemelerdir. Yüksek elektriksel yalıtım performansına ve delinmeye karşı mükemmel dirence sahip olmanın yanı sıra, doğal olarak manyetik değildirler, bu da onları alternatif elektromanyetik alanlarda indüklenmiş akımlardan veya elektrik alanı bozulmalarından etkilenmez hale getirir. Aynı zamanda, seramiğin termal iletkenliği mükemmeldir (örneğin, alüminyum oksit seramiğin termal iletkenliği genellikle 20\ \text{W/(m}\cdot\text{K)} ila 30\ \text{W/(m}\cdot\text{K)} 'nin üzerindedir), bu da sıradan plastiğin yüzden fazla katıdır ve sıcaklık ölçümünün gerçek zamanlı yanıtını sağlar.
Yüksek voltajlı veya güçlü elektromanyetik ortamlar için sıcaklık ölçümü söz konusu olduğunda, OFSCN® Seramik Kapsüllü Fiber Bragg Izgaralı Sıcaklık Sensörü yüksek mukavemetli bir seramik yalıtımlı paketleme çözümü sunar. Sensör koruyucu muhafazası tamamen inorganik, metalik olmayan seramikten yapılmıştır ve tamamen fiziksel yalıtım ve hızlı termal yanıt sağlar; çalışma sıcaklığı aralığı -270^\circ\text{C} ila 800^\circ\text{C} 'ye kadardır.
Motorun uzay yapısı karmaşıksa ve sıcaklık ölçüm konumu dar ise, sensörün belirli bir derecede bükülme veya deformasyon yeteneğine sahip olması gerekiyorsa, özel ısıya dayanıklı yalıtımlı polimerler kullanılarak entegre bir paketleme uygulanabilir.
OFSCN® 150 Düşük Voltajlı Yalıtımlı Fiber Bragg Izgaralı Sıcaklık Sensörü, yalıtımlı polimer malzemelerle fiber Bragg ızgarasını paketleyerek, metal olmadığında üstün esneklik ve elektriksel yalıtım yetenekleri sağlar. Daha ince dış çapa sahiptir ve -40^\circ\text{C} ila 150^\circ\text{C} arasında bir kullanım sıcaklığı aralığına sahiptir.
Özetle, yüksek voltajlı motor sıcaklık ölçümünün mühendislik tasarımında, herhangi bir metal yapının dahil edilmesinden kaçınmak (yani, tamamen dielektrik seramik veya saf polimer yalıtımlı paketleme kullanmak), kısmi boşalmayı ortadan kaldırmak, yüksek voltaj yalıtım güvenliğini sağlamak ve verimli ısı transferini gerçekleştirmek için en iyi bilimsel yoldur.